Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Erich Fromm (GER)

* 23.03.1900
† 18.03.1980 (79 let)

Významný německý a americký psycholog, filozof a sociolog se narodil ve Frankfurtu nad Mohanem v ortodoxní židovské rodině. Jako mladý chlapec pocítil osten antisemitských postojů, převládajících mezi Němci různých křesťanských vyznání, a také nesnášenlivost Židů. Brzy ho zaujala psychologie, kterou si zvolil za hlavní předmět svých univerzitních studií, ale přitom studoval i filozofii a sociologii. Doktorát z psychologie obdržel na heidelberské univerzitě. Psychoanalytický výcvik získal v Mnichově a Berlíně. V letech 1929-1932 pracoval ve frankfurtském Ústavu sociálních výzkumů, v roce 1933 po nástupu Hitlera k moci emigroval do USA, kde působil jako profesor na univerzitách v New Yorku a Michiganu. Od roku 1949 žil v Mexiku, kde byl vedoucím oddělení psychoanalýzy na lékařské fakultě Národní univerzity. Pod sedmdesátce se přestěhoval do Švýcarska, kde se dále věnoval odborné práci až do své smrti.

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha