Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Jan Wanner (CZE)

* 00.00.1940 (84 let)

Doc. PhDr. Jan Wanner, CSc. vystudoval historii na Filozofické fakulte Univerzity Karlovy, kde také 17 let pedagogicky působil. V současné době je vědeckým pracovníkem Historického ústavu Akademie věd ČR. Specializuje se na dějiny mezinárodních vztahů ve 20. století se zaměřením na diplomacii druhé světové války a regionální velmocenské konflikty v oblasti Středního východu. Je autorem nebo spoluautorem téměř stovky větších prací či tématických sborníků, v nichž uplatnil své rozsáhlé znalosti evropských i amerických archivních dokumentů. V poslední době se rovněž věnuje evropské politice USA a SSSR v letech studené války (Brežněv a východní Evropa 1968-1985, Spojené státy a evropská válka 1939-1945 aj.)

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha