Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Michael Romancov (CZE)

* 19.12.1969 (54 let)

Michael Romancov (* 19. prosince 1969 Praha) je český politický geograf, pedagog a publicista. Zaměřuje se na geopolitiku, historii mezinárodních vztahů, Rusko, Blízký východ a Afriku.

Je absolventem Pedagogické fakulty, Filozofické fakulty a Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Od roku 1998 na Univerzitě Karlově taktéž vyučuje, konkrétně na Fakultě sociálních věd, v Institutu politologických studií. Dále působí od roku 2005 na Metropolitní univerzitě Praha. V letech 2001–2007 přednášel na Západočeské univerzitě (Katedra politologie a mezinárodních vztahů). Hovoří (kromě češtiny) i anglicky a rusky.

Jeho dědeček pocházel z Ruska, z kozácké rodiny. Do Československa přišel v roce 1922. Rozporuplné dojmy z návštěv Moskvy a USA, kam emigrovali druzí prarodiče, Romancov jako zásadní zážitek bipolárního světa v době studené války nazývá svou „bipolární poruchou“.

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha