Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Benjamin Kuras (CZE)

* 04.04.1944 (80 let)

Benjamin Kuras (4. dubna 1944 ve Zlíně), původním jménem Miloslav Kuraš, je český, ve Velké Británii žijící, spisovatel, dramatik, překladatel a publicista židovského vyznání.

Do Velké Británie emigroval v roce 1968, pracoval řadu let v české redakci BBC a v londýnském divadle Young Vic. V roce 1974 tam konvertoval k judaismu. Od roku 1990 publikuje v řadě českých periodik a vydal několik desítek knih v češtině. Patří mezi výrazné kritiky Evropské unie, multikulturalismu, islamismu a socialismu. Napsal několik humorných knih o taoistickém sexu, gastronomii, náboženství, historii a filosofii.

Kompletní seznam jeho knih: http://www.arara.cz/spisovatel/benjamin_kuras

V lednu 2009 se stal členem přípravného výboru euroskeptické Strany svobodných občanů.Za tuto stranu kandidoval i ve volbách do Evropského parlamentu (Svobodní 1.26 %, Benjamin Kuras 3341 preferenčních hlasů). Později stranu opustil.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Kuras

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha