Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Roger Dunkle (USA)

(54 let)

Emeritní profesor klasických studií na Brooklyn College v New Yorku Roger Dunkle odešel na odpočinek po více než čtyřiceti letech pedagogické práce. Jeho jméno vešlo do kulturního povědomí řadou studií The Classical Origins of Western Culture, jež studentům i laické veřejnosti slouží k podrobnějšímu poznání antického světa. V knize Gladiátoři, krutá podívaná ve starověkém Římě umožňuje čtenářům podívat se na gladiátorská vystoupení očima Římanů a pochopit tehdejší svět ze zcela jiného úhlu pohledu. Práce Rogera Dunklea je strhujícím čtením, plným pozoruhodných, i málo známých informací, neboť gladiátoři, jejich výkony a osudy, nebyly pouze podívanou doplněnou o popravy a důmyslné inscenace historických či mytologických událostí, ale i nástrojem k dosažení politických cílů. Za zmínku stojí i to, že velkou láskou Rogera Dunklea je hudba a než se začal naplno věnovat klasickým studiím, uvažoval o tom, že se stane profesionálním klavíristou.

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha