Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Walter Isaacson (USA)

* 20.05.1952 (72 let)

Walter Isaacson (* 20. května 1952 v New Orleans) je americký novinář a spisovatel. V minulosti byl ředitelem CNN a editorem v časopisu Time.

Svou kariéru začal jako novinář v londýnských Sunday Times, ale už v roce 1978 začal pracovat ve věhlasném časopisu Time jako politický dopisovatel. V roce 1996 se stal editorem.

O pět let později se stal ředitelem prestižní zpravodajské televize CNN.

Je autorem životopisů Alberta Einsteina, amerického prezidenta Benjamina Franklina, nebo ostříleného politika a diplomata Henryho Kissingera.

Knížkou, která mu v České republice otevřela dveře k všeobecné známosti je dlouho očekávaný životopis Steva Jobse, který nedávno vyšel v českém překladu. Pracoval na něm od roku 2005 a jedná se o jedinou autobiografii, na které se Steve Jobs podílel, a je tak možné Waltera Isaacsona označit za Jobsova výhradního životopisce.

Walter Isaacson žije ve Washingtonu, D.C., kde je generálním ředitelem proslaveného amerického nezávislého think-tanku Aspen Institute, který připravuje v ČR svoji pobočku. Aspen Institute se dlouhodobě věnuje podpoře politiky založené na hodnotách, myšlenkách a ideálech dobré společnosti („good society“),jež propaguje prostřednictvím seminářů a konferencí.

Knihy:

- Steve Jobs
- Einstein: jeho život a vesmír

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Walter_Isaacson

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha