Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Tomáš Sedláček (CZE)

* 23.01.1977 (47 let)

WWW stránky autora

PhDr. Tomáš Sedláček (* 23. ledna 1977, Roudnice nad Labem) je český ekonom a vysokoškolský pedagog.

V minulosti byl poradcem prezidenta Václava Havla (2001–2003) a ministra financí (2004–2005).

Působí jako hlavní makroekonomický stratég ČSOB, přednáší ekonomii a dějiny ekonomických teorií na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a také na University of New York in Prague.

V roce 2006 studentský časopis Yale Economic Review uvedl jeho profil v článku o pěti mladých perspektivních ekonomech. V lednu 2009 dostal od Jiřího Čunka nabídku, aby se stal kandidátem KDU-ČSL na post ministra financí a vystřídal ve funkci Miroslava Kalouska. Ve stejném měsíci se poté stal členem Národní ekonomické rady vlády (NERV), kde se stal v červnu 2011 garantem pro veřejné finance. Od TV Nova získal nabídku moderovat vlastní televizní pořad, když kamerové zkoušky absolvoval nejlépe z pozvaných kandidátů. V dubnu 2009 neobhájil svou doktorskou práci na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd UK, a protože by překročil osmiletý limit doktorského studia, byl ze studia vyloučen.

Je ženatý, má syna Kristiána. V březnu 2011 se stal členem správní rady Nadačního fondu proti korupci.

Bibliografie:
Ekonomie dobra a zla: Po stopách lidského tázání od Gilgameše po finanční krizi. 1. vyd. Praha: 65.pole, 2009. 272 s. ISBN 978-80-903944-3-8

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tomáš_Sedláček_(ekonom)

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha