Fotografie z roku 2007
EN | CZ

Opera 9

Username
Password
Site statistics | Email

01.06.2006, 01:24

Nová verze mého nejoblíbenějšího webového prohlížeče.


Zatím v beta verzi se objevila v pořadí již devátá verze norského webového prohlížeče, tentokrát pod kódovým označením Merlin.

Nová verze přináší několik významných vylepšení. Zejména jde o widgety, tedy malé užitečné prográmky pro desktop. Mít na ploše ručičkové hodinky, čtečku RSS, aktuální předpověď počasí, kalkulačku, kalendář apod. není špatné, problém ovšem je, že tyto widgety jsou svázány se spuštěným prohlížečem, po jehož zavření prostě zmizí.

Další nejdůležitějším příspěvkem je integrovaná podpora torrentů. Následují další novinky jako náhledy otevřených webových stránek při najetí kurzorem na příslušnou zálo?ku, rozšířené možnosti vyhledávání a v neposlední řadě i taková estetická příjemnost v podobě možnosti změnit vzhled prohlížeče podle nejhezčího skinu apod.

V květnovém vydání PC WORLDu se, v minisrovnání tří nejpoužívanějších webových prohlížečů, umístila Opera na prvním místě, před Firefoxem a IE; zaujala jako prohlížeč s největším počtem funkcí a současnou malou náročností na zdroje.

Back

NEWS


16.11.2013

At author's biography pages a counting the age of death was added.



22.10.2013

In E-BOOK section a change of size display was made. E-book size under 1 MB is displayed in kB.



21.08.2013

In MOVIE section, coloured background added according to the rating of the movie.



21.01.2013

Fixed bug in albums paging.



29.07.2012

The English version of the site has been launched.