Fotografie z roku 2007
EN | CZ

Nokia N73, music edition

Username
Password
Site statistics | Email

23.05.2007, 19:44

Minulý týden jsem se rozhodl vyměnit dosluhující mobil Samsung E-700 za něco nového. Sedmistovka sloužila věrně nějaké čtyři roky, a kdyby nebylo nedávného pádu na beton, po němž přestala částečně fungovat klávesnice a odletěla boční ovládací tlačítka, sloužila by mi jistě mnohem déle.


Docela dlouho jsem strávil u internetu a vybíral nového přenosného služebníka. Upřímně, vzhledem mě nezaujal ani jeden, funkcemi taktéž. Buď danému něco scházelo, nebo naopak přebývalo; především cena.

Nakonec se mi přece jen vyprofilovalo několik mobilů, ze kterých se pak můj pomyslný prst zastavil nad Nokií N73 (v její „music edition“ variantě), která je nabitá funkcemi, vzhledově vyhovuje a není přemrštěně drahá.

Hlavními přednostmi tohoto telefonu jsou: velký a kvalitní displej (240 x 320 pixelů), slušný fotoaparát, operační systém Symbian, možnosti konektivity a slot pro paměťové karty miniSD. Mezi nevýhodami nepříjemně vyčnívá zkracování sms při prediktivním psaní pomocí slovníku T9 (který umí pouze slova s diakritikou) a slabá sluchátka v základní výbavě.

Největší změnou k lepšímu je ovšem pro mě zejména automatické připojování pomocí bluetooth k počítači, synchronizace s Outlookem (díky čemuž jsem si taky po dlouhé době "pročistil" kontakty), přehrávání mp3 souborů, možnost prohlížení dokumentů (doc, xls, pdf aj.) a v neposlední řadě i možnost využívat telefon pro přenos dat. Zkracování sms se snažím obcházet tím, že pokud sedím u počítače, píšu sms pomocí PC Suite a kašlu na T9. Jako příznivec internetového prohlížeče Opera jsem samozřejmě nemohl nechat bez povšimnutí jeho miniverzi pro mobilní telefony.

Zatím si nemůžu stěžovat. Je fajn.

   

Back

NEWS


16.11.2013

At author's biography pages a counting the age of death was added.



22.10.2013

In E-BOOK section a change of size display was made. E-book size under 1 MB is displayed in kB.



21.08.2013

In MOVIE section, coloured background added according to the rating of the movie.



21.01.2013

Fixed bug in albums paging.



29.07.2012

The English version of the site has been launched.