Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Anna Hogenová (CZE)

* 23.10.1946 (77 let)

Anna Hogenová, roz. Tomanová, (* 23. října 1946 Fláje) je česká filosofka, fenomenoložka.

Absolvovala gymnázium v Žatci, kde mezi její učitele patřil i Zdeněk Svěrák, který ji podle jejích vlastních slov inspiroval k jejímu pozdějšímu studiu češtiny, poté FTVS UK a následně FF UK. Část dětství žila u prarodičů v Příbrami,[6] kde ji velmi ovlivnila tam zažitá laskavost jejích prarodičů.

V roce 1975 vstoupila do KSČ. Do roku 1989 přednášela na fakultě tělesné výchovy moderní filozofii a také předmět marxismus-leninismus, na podzim 1989 byla ovšem studenty zvolena do revolučního výboru. V současnosti přednáší na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy,[9] kde byla též vedoucí Oddělení filosofie a etiky, na Husitské teologické fakultě UK, kde je zároveň vedoucí Katedry filozofie a na Pražské vysoké škole psychosociálních studií. Zabývá se tématy jako pohyb, pravda jako neskrytost (aletheia), tělo a tělesnost a filosofie sportu. Docentka (1992) a profesorka (UP v Olomouci 2006) kinantropologie. Přednášela také na FTVS UK a na Technické univerzitě v Liberci.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Anna_Hogenová

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha