Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

David Harvey (GBR)

* 31.10.1935 (87 let)

WWW stránky autora

David Harvey (* 31. října 1935, Gillingham) je britský geograf a sociální teoretik, představitel tzv. marxistické geografie. Jeho sociální teorie se od politických a ekonomických procesů obrátila ke studiu času a prostoru, především v moderním velkoměstě. Roku 2007 byl osmnáctým nejcitovanějším autorem v sociálních a humanitních vědách.

K jeho nejznámějším knihám patří Condition of Postmodernity z roku 1989, kde postmoderní éru definoval jako éru postfordovskou, započatou krizí nadprodukce související s ropnou krizí roku 1973.

Z marxistických pozic kritizuje globalizaci, kapitalismus a neoliberalismus, podporuje tzv. participativní ekonomiku a demokracii a ideu "práv města", jejímž autorem je Henri Lefebvre.

Bibliografie:

Explanation in Geography (1969)
Social Justice and the City (1973)
The Limits to Capital (1982)
The Urbanization of Capital (1985)
Consciousness and the Urban Experience (1985)
The Condition of Postmodernity (1989)
The Urban Experience (1989)
Justice, Nature and the Geography of Difference (1996)
Megacities Lecture 4: Possible Urban Worlds (2000)
Spaces of Hope (2000)
Spaces of Capital: Towards a Critical Geography (2001)
The New Imperialism (2003)
Paris, Capital of Modernity (2003)
A Brief History of Neoliberalism (2005)
Spaces of Global Capitalism: Towards a Theory of Uneven Geographical Development (2006)
The Limits to Capital New Edition (2006)
The Communist Manifesto- New Introduction Pluto Press (2008)
Cosmopolitanism and the Geographies of Freedom (2009)
Social Justice and the City: Revised Edition (2009)
A Companion to Marx's Capital (2010)
The Enigma of Capital and the Crises of Capitalism (2010)
Rebel Cities: From the Right to the City to the Urban Revolution (2012)

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/David_Harvey

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha