Anubis
EN | CZ

Životopis autora

Jméno
Heslo

Robert Flaceliére (FRA)

* 29.05.1904
† 23.05.1982 (77 let)

Robert Flaceliére (1904) byl po vystudování École normale supérieure členem francouzské archeologické mise v Athénách a v letech 1925-1930 se podílel na výkopech Apollónovy svatyně se světoznámou věštírnou v Delfech. Kromě četných vědeckých článklů napsal rozsáhlou práci o dějinách Delf "Aiotolové v Delfech, příspěvek k dějinám středního Řecka ve 3. století př. Kr." (1937) a vydával a komentoval Plútarcha. 

V letech 1932-1948 přednášel na unvierzitě v Lyonu, po roce 1948 na Sorbonně a od počátku šedesátých let byl ředitelem École normale supérieure. Z jeho popularizačních knih získal největší oblibu "Život v době Periklově" (1959), který je ve Francii stále znovu vydáván. Z dalších jeho prací určených širšímu okruhu čtenářů zaslouží zmínky "Láska v Řecku" (1960), "Literární dějiny Řecka" (1962) a "Řečtí věštci a věštírny" (1965).

KNIHKUPECTVÍ

Bookfayre britské knihkupectví, nabízející anglicky psané knihy českým zákazníkům. Knihy jsou odesílány pomocí české pošty na dobírku. Nabídka je prakticky totožná s nabídkou na britském trhu.
Dobré knihy dobré knihy pro každého
Karolinum internetové knihkupectví
Kosmas knihkupectví Kosmas
Levné učebnice původní nabídka učebnic pro vysoké školy se před 2 roky výrazně rozšířila o další odbornou literaturu ze všech oblastí a dále také o beletrie.
Luxor největší knihkupectví v ČR
Megaknihy knihy za jedny z nejvýhodnějších cen
Oikoymenh internetové knihkupectví filosofické a theologické literatury
Studentcentrum knihkupectví zaměřené zejména na humanitní literaturu
Studovna internetová část knihkupectví Portál, Jindřišská ul, Praha